Hvad der ikke sælger ret godt i den ene genbrugsbutik, kan blive et salgshit i en anden. Samarbejde mellem butikker om varer og åbningstider styrker genbruget.
En fremtid uden affald, hvor alle ressourcer holdes i kredsløb og genbruges. Det er ambitionen bag et stort dansk partnerskab, som nu deler de første erfaringer
Cirkulær økonomi og de planetære grænser skal tænkes med i en tidlig fase, hvis det skal kunne påvirke en politisk beslutning eller udformningen af et projekt.
Mælke- og drikkekartoner er vanskelige at genanvende. CEBW-partner BOFA ser lovende muligheder med ny, danskudviklet metode med kemisk adskillelse af kartonerne
Fire nye kvashegn skal bidrage til mindre affald og flere levesteder for smådyr og insekter på Samsø – som samtidig får nye, sjove læringsrum for øens børn.
Hvordan kan vi skabe en økonomisk og værdibaseret takeback værdikæde, der giver mening? Business Skive samlede et stærkt team for at udvikle en beregningsmodel.
Hvad kan vi vente os på reparationsområdet fra EU? Hvilke støtteordninger har andre lande iværksat? Og hvad blev der sat af til området på finansloven?
Kommunale reparationsguides, indsamling af viden fra Repair Cafeerne og et reparationsmærke. Det er blandt ideerne til at få udbredt reparation i Danmark.
Affaldsselskaber ønsker direkte genbrug på genbrugspladser, men uklare regler bremser initiativer. Brancheforeningen Cirkulær opfordrer til handling alligevel.
Øget vidensniveau, tættere forbindelser mellem aktører og konkrete, cirkulære samarbejder er blandt de gevinster, partnerne i et netværksforløb kan høste.
Lovgivning og rammevilkår er oftest det stærkeste værktøj, hvis vi for alvor skal skære ned på affaldet. Bliv inspireret af andre EU-landes tiltag her.
16 millioner skumklude erstattes med klude af papir, og nu skal engangsemballage udfases. Aarhus Kommune arbejder med at finde alternativer til engangsplast.
Lyt med på CEBWs nye podcast "En fremtid uden affald". Første afsnit dykker ned i udfordringerne med at finde erstatninger til engangsplast og engangstekstiler.
Københavns og Bornholm Kommune udvikler et simpelt værktøj, der gør det nemmere at gennemskue værdien af genbrugsmaterialer – også de mere kvalitative værdier.
Borgersamling Bæredygtigt Forbrug (C15) har nu overrakt sine anbefalinger til politikerne om, hvordan vi kan leve og forbruge mere bæredygtigt i fremtiden.
Holstebro Kommune og Loop Hub inviterede til arrangementet "Fra spild til profit", hvor oplægsholdere gav deres perspektiv på den cirkulære transformation.
Renosyd vil med projekt Mere natur - Mindre affald fokusere på adfærd, og hjælpe borgere i Skanderborg og Odder Kommuner af med deres haveaffald på en ny måde.