Om delprojektet

Genbrugsstationer ligger typisk i periferien af byen, og det gør det besværligt for byboere uden bil at komme af med store genstande til genbrug og genanvendelse – og at få 'nye' ting med hjem.

Således også i Aarhus, hvor Kredsløb i projektet har sat sig for at udvikle en infrastruktur, der kan skabe bedre direkte udnyttelse af storskrald til genbrug. Test af minigenbrugsstationer, byttebokse og et genbrugssupermarked er på tegnebrættet.

Skal tænkes sammen med byens funktioner og folks færden

Det er en udfordring at finde passende lokationer i et bymiljø, hvor der er rift om hver en kvadratmeter. Succesen afhænger af, at der kan skabes adgang til nye arealer - eller løsninger, hvor genbrugsfaciliteter tænkes sammen med andre funktioner i bybilledet.

I projektet vil man derfor sikre, at konceptet planlægges og udføres i integration med Aarhus Kommunes øvrige byplanlægning. Det skal samtidig kunne understøtte den politiske målsætning om at udvikle multifunktionelle og sociale byrum, for eksempel ved at kombinere storskraldsstationer med grønne områder, hvor borgerne færdes.

Baseret på borgernes behov og best practise

Som første skridt kortlægges best practise fra andre byer i ind- og udland med samme udfordringer - såvel som borgernes ønsker og behov. Det er vigtigt for at sikre, at løsningen fungerer i byboernes hverdagsliv.

Målsætningen er at skabe en velfungerende, skalerbar infrastruktur for genbrug i en urban kontekst og at opnå en tredobling af genbrug i kommunen.

Lead

Kredsløb